przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Polędwica wołowa z Camembert


Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 Camembert Merci Chef ! 100 g z pieprzem
4 kawałki wołowiny (polędwica)
50g pieprzu ręcznie rozgniecionego
10ml oleju
30ml koniaku
sól do smaku
100ml śmietany
200ml bulionu wołowego

Opis przygotowania:
Obtoczyć kawałki wołowiny w pogniecionym pieprzu, a następnie strząsnąć jego nadmiar. Pokroić camembert. Odstawić. Na patelni podgrzać olej i opiec kawałki mięsa z każdej strony na dużym płomieniu. Posolić i podlać koniakiem. Zdjąć mięso z patelni i położyć na każdym kawałku plastry camembert, włożyć do rozgrzanego do 150C piekarnika i piec przez 5 minut. W tym czasie wlać na patelnię gęsty bulion wołowy, zmniejszyć jego objętość i dodać śmietany. Podgrzewać, aż sos osiągnie jednolitą konsystencję. Wyciągnąć kawałki mięsa, rozłożyć na tacy lub talerzach i polać sosem z pieprzem bezpośrednio na ser.

Podawać z frytkami lub z sałatą.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  chefka
Przepis czytano już 2203 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin