przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomarańczowe pralinki

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dag masy kakaowej lub czekolady
- 2 jajka
- 25 dag cukru
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki masła
- skórka pomarańczowa cieniutko skrojona w paseczki

Opis przygotowania:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, rozprowadzić grubą warstwą na pergaminie, pozostawić do zastygnięcia.
Foremką lub kieliszkiem wykroić kółka, schłodzić w lodówce.
Wymieszać pozostałe składniki, wstawić na mały ogień i ubijać, aż krem się zagotuje.
Schłodzonym kremem przekładać czekoladowe kółka, składać po 2 kółka i udekorować skórką z pomarańczy.
Opis / Uwagi:
Uwaga: pomarańczę bardzo starannie umyć i ostrym nożem kroić wąskie paseczki skórki
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5358 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin