przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Potrawka z boczniaków I

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg boczniaków
- 2 cebule
- 1 marchewka
- 4 łyżki oleju
- 1 szklanka rosołu
- tymianek
- sól
pieprz

Opis przygotowania:
Boczniaki bardzo starannie wypłukać, wysuszyć, pokroić w paski. Marchewkę i obrać, umyć, pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na mocno rozgrzany olej włożyć grzyby, cebulę i marchewkę, podsmażyć mieszając. Wlać rosół i dusić ok. 15 - 20 min. 5 min. przed końcem duszenia można dodać tymianek, do smaku dodać sól i pieprz.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 4436 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin