przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Racuchy ryżowe

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1/2 kg ryżu
- 300 g mąki
- 15 g proszku do pieczenia
- 4 jaja
- 100 ml mleka
- 60 g cukru
- cukier waniliowy
- szczypta soli

Opis przygotowania:
Ryż gotujemy mieszamy z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ryżem.Na koniec dodajemy szczyptę soli do smaku. Smażymy na patelni z dodatkiem oleju. Podajemy ciepłe z powidłami, dżemem lub cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  lozdii26
Przepis czytano już 5022 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin