przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami


Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 300 g ryżu brązowego marki Britta
" 3 dag tłuszczu
" 800 g świeżych grzybów
" duża cebula
" olej rzepakowy/masło klarowane
" 125-250 ml śmietany
" 1 jajko
" 40 g ostrego sera żółtego
" sól i pieprz

Opis przygotowania:
Ryż ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Grzyby oczyścić, opłukać, przyciąć trzony, pokroić w cienkie plasterki, dodać pokrojoną w krążki cebulę, olej lub masło, całość dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę ryżu, na nią warstwę duszonych grzybów, przykryć resztą ryżu. Rozmącić jajko ze śmietaną oraz odrobiną soli i wylać na ryż z grzybami. Górę posypać tartym serem, wstawić do piekarnika. Gdy ser lekko się zrumieni, wyjąć. Smacznego!
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 78 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin