przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ryż po staropolsku

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
25 dkg ryżu,
0.5 l wywaru z drobiu,
10 dkg suszonych śliwek,
8 dkg grzybów suszonych,
100 ml śmietany, żółtko,
natka pietruszki,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku,
tłuszcz i bułka tarta do naczynia.

Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać wywarem, zamieszać, przykryć i ugotować. Grzyby i śliwki umyć, namoczyć w osobnych naczyniach, ugotować, pokrajać w kostkę, wymieszać z ryżem, doprawić. Następnie przełożyć do wysmarowanego i posypanego bułką tartą naczynia, wyrównać powierzchnię, polać śmietaną połączoną z żółtkiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami, zapiec.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 6645 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin