przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ryż z bananami

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 2.25
Składniki:
25 dag ryżu,
3 pomidory,
3 banany,
18 parówek koktajlowych,
szczypta szafranu,
1/2 szklanki oliwy,
sól,
pieprz

Opis przygotowania:
Ryż ugotować w dużej ilości wody z solą i szafranem. Zalać zimną wodą, odcedzić i podsuszyć w piekarniku, skropić łyżką oliwy i od czasu do czasu zamieszać. Gorący ryż ułożyć w salaterce, obłożyć połówkami pomidorów, usmażonych bez skórki na oliwie i przyprawionych solą i pieprzem, oraz bananami przekrojonymi wzdłuż i usmażonymi na oliwie. Na ryżu położyć przysmażone na złoty kolor parówki. Podawać na gorąco.
Przepis czytano już 7378 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin