przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Ryż z grzybami

Poziom: atwy
Gosw: 2
Ocena: 5.00
Skadniki:
150 g ryżu,
1 pęczek zielonej pietruszki,
200 g grzybów,
sól,
70 g masła,
pieprz.

Opis przygotowania:
Ryż ugotować w dużej ilości mało posolonej wody, odcedzić, przelać zimną wodą. Oczyszczone grzyby pokroić w cienkie plasterki, lekko poddusić na maśle, dodać ryż i drobno posiekaną zieloną pietruszkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Region:  Kuchnia wgierska
Sposb przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano ju 6863 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin