przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Sałatka brokułowa

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 2 szt brokułów
- 1 duża golonka (1 1/2kg)
- 1 duża marchewka
- puszka kukurydzy
- puszka fasolki szparagowej (lub świeżej ugotowanej)
- 2 duże cebule najlepiej czerwone
- 1 łyżka soli
- 1 liść laurowy
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 jogurt naturalny
- 1 mały słoiczek majonezu
- 3 łyżeczki curry
- 3 łyżki duże cukru
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki pieprzu

Opis przygotowania:
Brokuły ugotować na półtwardo z dodatkiem soli (1/2 łyżeczki). Podzielić na różyczki.
Golonkę ugotować z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziaren ziela angielskiego pieprzu i 1/2 łyżeczki soli, wyjąć kość, skórę odrzucić mięso pokroić na dość duże kawałki. Cebule jeżeli będzie czerwona gotować z dodatkiem 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego i 1 1/2 łyżeczki cukru, gotować do momentu zmięknięcia około 2 min. Marchewkę ugotować pokroić w kostkę. Zrobić sos: jogurt, majonez, papryka, kurkuma, curry, 3 łyżki cukru i sól wg uznania wymieszać zalać wszystkie składniki odstawić do następnego dnia.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 8895 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin