przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka grecka I

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
2 duże lub 4 małe pomidory,
2 ogórki,
1 mała,
czerwona cebula,
2 papryki w dowolnym kolorze,
4 duże kawałki sera feta,
duża garść oliwek (najlepiej greckie kalamata),
oliwa z oliwek.

Opis przygotowania:
Ogórki obrać i pokroić w grube, ukośne plastry, pomidory w ósemki lub grube plastry, cebulę w plasterki. Na czterech talerzach ułożyć plastry pomidora i ogórka, na nich plasterki cebuli rozdzielone na krążki, całość osolić i popieprzyć, na wierzch położyć fetę i garść oliwek. Polać szczodrze oliwą. Podawać z pieczywem, którym posługujemy się, aby łakomie wyjeść z talerza oliwę z sałatki, aż do ostatniej kropelki.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 10723 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin