przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka hinduska

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 3 łyżki posiekanego świeżego imbiru lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
- 1 mała cebula obrana, posiekana
- sok z 2 cytryn lub 4 łyżki octu (6 %) i 6 łyżek wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 duże pomidory grubo posiekane
- 3 łyżki oliwy lub oleju jadalnego
- 1 łyżka octu (6 %)

Opis przygotowania:
Cebulę wymieszać z imbirem, solą i sokiem cytrynowym lub z octem i wodą. Dodać do pomidorów, mieszając powoli wiewać oliwę z octem. Przełożyć do słoika (twist) i pod przykryciem wstawić do lodówki na 2 - 3 h. Podawać ochłodzoną do potraw indyjskich.
Do pomidorów można dodać obrane i grubo posiekane świeże ogórki, pokrajaną cykorię, paprykę lub ugotowany seler. Pomidory można zastąpić winnymi jabłkami lub gruszkami.
Region:  Pozostałe
Przepis czytano już 7423 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin