przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka morska

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
200 g krewetek,
300 g małży,
200 g kalmarów,
1 mała ośmiornica,
300 ml oleju,
400 g ryżu,
1 cebula,
sól,
pieprz,
zielona pietruszka.

Opis przygotowania:
Wymyć dokładnie owoce morza i ugotować każde osobno. Sosy z krewetek i małż zachować. Cebulę zetrzeć. 2/3 oleju rozgrzać na patelni. Owoce morza pokroić na drobne kawałki i obsmażyć razem z cebulą na oleju. Do garnka wlać pozostały olej wsypać ryż i pogrzać aż zrobi się przezroczysty. Dodać sosy z krewetek i małż. Wrzucić owoce morza, wlać 3 szkl. wody i gotować aż wchłonie wodę. Podawać ostudzone przybrane cytryną i pietruszka.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7384 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin