przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka Nicoise z łososia

Poziom: średni
Czas: 10 min.
Porcji: 2-4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- filet z łososia
- jajko ugotowane na twardo (na 1 osobę 1 jajko)
- spinacz (można kupić umyte pakowane w folii lub świeże)
- rukolla
- młode ziemniaczki ugotowane (ugotować przed robieniem sałatki)
- kapary
- pomidorki koktajlowe
- oliwki
- czerwona cebula
- olej
- sól
- pieprz
- majonez
- czosnek

Opis przygotowania:
1. Filet z łososia skropić cytryną, opruszyć solą, pieprzem, smażyć na patelni.
2. Pokrojoną cebulę, pomidorki, ziemniaki, jajko, odkładamy na bok.
3. Spinacz i rukkole wrzucamy do miski, mieszamy (nie zapominać umyć).
4. Majonez mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, dodajemy sol, pieprz.
5. Do miski ze spinaczem i rukkola dodajemy pokrojone warzywa, jajko, kapary, oliwki i mieszamy razem z przygotowanym czosnkowym dresingiem.
6. Wymieszane dobrze składniki wykładamy na talerz, na górę kładziemy naszego łososia.
7. Na koniec możemy skropić troszkę filet cytryna.
8. Smacznego:)
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  kubas
Przepis czytano już 5333 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin