przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Sałatka orleańska

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
2 szkl. ugotowanego ryżu,
1 mała puszka ananasa,
25 dkg mrożonych krewetek,
3 ząbki czosnku,
200 ml majonezu,
1 łyżeczka curry,
50 g pokrojonych w płatki migdałów,
1 cytryna,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Obgotować krewetki w wodzie zakwaszonej sokiem cytrynowym i aromatyzowanej pokrojoną w paseczki skórką cytrynową. Odcedzić. Wymieszać ryż z pokrojonymi ananasami i płatkami migdałowymi. Wsypać krewetki, przełożyć sałatkę do szklanych pucharków. Ubić sos ze zmiażdżonego czosnku, majonezu, curry, pieprzu i soli. Polać sałatkę, udekorować ładnymi krewetkami albo pokrojonymi w kostkę pomidorami. Posypać gałązkami koperku.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 6400 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin