przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka owocowa z ryżem

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
10 dag ryżu
2 łyżki masła
2 łyżki cukru waniliowego
2 szkl. maślanki
1/2 cytryny
3 łyżeczki żelatyny /agar
czerwony grapefruit
nektarynka
brzoskwinia
2 kiwi
4 plastry ananasa
2 mandarynki
kilka kostek czekolady

Opis przygotowania:
gotowany na sypko ryż wmieszać z masłem. Namoczyć żelatynę w małej ilości wody, rozpuścić, podgrzewając na wolnym ogniu. Dodać do maślanki wymieszanej z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Połączyć z ryżem. Ryż przełożyć do 4 foremek i wstawić do lodówki, by stężał. Mandarynki i grapefruita obrać, podzielić na cząstki. Plastry ananasa przekroić na pół. Miąższ brzoskwini i nektarynki pokroić w ósemki. Obrane kiwi pokroić w plastry. Wyłożyć ryż na talerze, wokół ułożyć owoce. Posypać startą czekoladą.
Przepis czytano już 5253 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin