przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Sałatka z grillowanego kurczaka po meksykańsku

Poziom: średni
Czas: 20 min.
Porcji: 2-4
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- piersi z kurczaka (na 2 osoby jedna duża)
- sos słodki chilli ( może być sos firmy Tao-Tao)
- sałata (może być lodowa lub jaką kto lubi:)
- majonez
- musztarda meksykańska np. Kamis polecam
- kuleczki mozzarelli
- pomidor lub pomidorki koktajlowe
- orzechy laskowe
- masło
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Dobrze:)
1. Piersi kroimy w paski grubości 2-3cm, solimy pieprzymy i obtaczamy w sosie chilli. Odstawiamy.
2. Sałatę myjemy, suszymy.
3. Dresing: majonez mieszamy z musztardę (możemy dodać troszkę koniaku).
4. Pomidory kroimy w małe kawałki, mozzarellę również.
5. Orzechy laskowe prażymy na małej patelni na maśle i troszkę oliwy z oliwek.
6. Najlepiej kurczaka w sosie smażyć na grillu - jeśli nie mamy takiej możliwości na teflonowej patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
7. W misce sałatę mieszamy z sosem (nie dużo), pomidorami i mozzarellą.
8. Jeśli kurczak jest już dobry (przekrawamy i patrzymy czy nie jest surowy), na talerz głęboki wykładamy wymieszaną sałatę, na górę kładziemy kawałki kurczaka (3 lub 4 na porcje) i posypujemy orzechami:), na górę kurczaka możemy położyć łyżeczkę wcześniej przygotowanego dresingu.
9. Smacznego:)
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  kubas
Przepis czytano już 4713 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin