przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z indykiem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
40 dag filetów z piersi indyka
główka sałaty masłowej
główka sałaty karbowanej
50 dag kalarepy
pęczek rzodkiewki
1/2 pęczka zielonej pietruszki
2 łyżki oleju
3 łyżki majonezu
20 dag jogurtu
2 łyżeczki soku z cytryny
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Mięso opłukać, pokroić w paski, smażyć na oleju 6-8 min., przewracając na patelni. Przyprawić solą i pieprzem. Oba rodzaje sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki, wyłożyć nimi półmisek. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z rzodkiewką i mięsem. Ułożyć na sałacie. Majonez wymieszać z jogurtem i posiekaną natką. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać jako sos do sałatki.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 5944 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin