przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Skorzonera w sosie śmietanowym

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 50 dkg skorzonery
- sól
- cukier
- łyżka masła
- łyżka mąki
- szklanka wody
- kostka rosołu z drobiu
- pół szklanki śmietany
- przyprawa do potraw Jarzynka
- zielenina

Opis przygotowania:
Ugotować oczyszczoną skorzonerę w wodzie, a następnie odcedzić i pokroić w kostkę. Oddzielnie przygotować jasną zasmażkę z mąki i tłuszczu, rozprowadzić zasmażkę wodą, dodać kostkę rosołu z drobiu, zagotować i podprawić sos śmietaną. Do sosu włożyć pokrajaną skorzonerę i przyprawić przyprawą do potraw Jarzynka, a następnie posypać zieleniną. Tak przygotowaną skorzonerę podawać na obiad lub kolację.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 4994 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)


















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin