przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu


Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
" 2 filety z tuńczyka
" 50 g marynowanych kaparów
" 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
" 1 cytryna
" ok. 100 ml oliwy z oliwek
" sól i pieprz do smaku
" bazylia do dekoracji

Opis przygotowania:
Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu.
Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku.
Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 2683 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin