przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Smalec wegański z fasoli marki Halina


Poziom: ¶redni
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 1/2 opakowania Fasoli Piękny Jaś Karłowy marki Halina (250 g)
" 1 duĹĽa cebula
" 3 śliwki suszone
" 2 Ĺ‚yĹĽki sosu sojowego ciemnego
" 1 Ĺ‚yĹĽeczka majeranku suszonego
" 4 kulki ziela angielskiego
" 2 liście laurowe
" 4 goĹşdziki
" olej rzepakowy
" sĂłl himalajska
" świeżo mielony pieprz

Opis przygotowania:
1. Fasolę wypłucz i namocz na noc. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości. Odsącz, wystudź.
2. Wlej na patelnię 3 łyżki oleju oraz przyprawy i smaż 23 minuty. Następnie dodaj pokrojoną
Aw kostkę cebulę i smaż do zeszklenia. Wyciągnij liście laurowe, goździki oraz ziele angielskie.
3. Ĺšliwki drobno pokrĂłj i dodaj na patelniÄ™.
4. Fasolę zblenduj, dodawaj stopniowo olej, aż do uzyskania gładkiego, gęstego kremu. Zmiksowaną fasolę przełóż na patelnię, dodaj sos sojowy, sól, pieprz i wymieszaj całość.
5. Przełóż smalczyk do słoiczka. Można go przechowywać do tygodnia w lodówce. Podawaj z chlebem.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 528 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin