przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Smażone zielone pomidory

Poziom: średni
Czas: 20 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej
- 15 dag wędzonego boczku w plasterkach
- 4-6 zielonych pomidorów
- sól
- pieprz
- ew. tabasco i kwaśna śmietana

Opis przygotowania:
Pomidory pokrój w plastry, posól i popieprz, obtocz w kaszce. Na patelni podsmaż boczek, tak aby tłuszcz się wytopił i powstały skwarki. Odłóż je, a na tłuszczu usmaż pomidory. Podawaj ze skwarkami, tabasco i śmietaną.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8944 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin