przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos boloński

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 pomidory bez skórek pokrojone w kostkę
- 1/2 puszki obranych pomidorów
- 3 łyżeczki miąższu pomidorowego
- 1 pokrojona duża cebula
- 1 pokrojona marchew
- 1/4 pokrojonego selera
- 1 łyżeczka naci selera
- 2 listki laurowe
- 8 goździków
- 1 gałązka tymianku
- estragonu i rozmarynu
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 60 dkg mięsa cielęco-wołowego
- 10 dkg słoniny pokrojonej w kostkę
- 1 łyżeczka cukru

Opis przygotowania:
Pomidory i warzywa gotować 15 min. wraz z przyprawami stale mieszając. Mięso rozdrobnić, podsmażyć na słoninie, dodać do pomidorów i gotować 3 - 4 h na małym ogniu. Na koniec dodać cukier.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7890 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin