przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Spaghetti z kiełbasą w sosie pomidorowym


Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 łyżeczka suszonego oregano
2 łyżki białego octu winnego Ponti
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
300 g makaronu spaghetti de Cecco
200 g kiełbasy śląskiej
2 puszki krojonych pomidorów z czosnkiem Valfrutta
suszona bazylia
1 biała cebula
sól i pieprz

Opis przygotowania:
Makaron De Cecco gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek, aby makaron się nie kleił. W międzyczasie na patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy oregano, bazylię i dodajemy ocet winny Ponti. Następnie wlewamy dwie puszki krojonych pomidorów z czosnkiem i całość doprowadzamy do wrzenia. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską i cebulę. Dodajemy kiełbasę do przygotowanego sosu pomidorowego i całość dusimy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy listkiem bazylii.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 3164 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin