przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Szaszłyk węgierski

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- cebula - 1 szt
- chuda cielęcina - 25 dag
- chuda wieprzowina - 25 dag
- chuda wołowina - 25 dag
- czerwona papryka - 1 strąk
- jarzynka do mięs Winiary - 1 do smaku
- mielony kminek - 1 łyżeczka
- olej - 5 łyżek
- pieprz Cayenne - 1 łyżeczka
- słodka papryka - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 3 łyżki
- żółta papryka - 1 strąk

Opis przygotowania:
Umyte kawałki mięsa mocno wygnieć ręką, a następnie pokrój w równą kostkę. Każdy z gatunków mięsa ułóż w osobnym głębokim talerzu, skrop sokiem z cytryny i polej olejem. Cielęcinę posyp słodką papryką, wołowinę - pieprzem cayenne, a wieprzowinę - kminkiem. Dobrze wymieszaj zawartość talerzy, przykryj je i zostaw na 3-4 godziny w chłodnym miejscu. Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki potnij w równe kawałki, a cebulę w grube plastry. Nadziewaj na szpadki na przemian poszczególne gatunki mięsa, kawałki papryki i plastry cebuli, oprósz je Jarzynką i upiecz na rożnie, smarując co jakiś czas oliwą. Podawaj z ryżem lub frytkami i surówkami.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 6638 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin