przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Szaszłyk z polędwicy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 40 dkg polędwicy wołowej
- 2 dkg mąki
- tłuszcz
- 10 dkg cebuli
- 10 dkg pomidorów
- 5-6 dkg słoniny
- 4 pieczarki (małe)
- 20 dkg ryżu
- 400 ml rosołu
- 4 dkg koncentratu pomidorowego
- 6 dkg cebuli do ryżu
- sól
- pieprz
- papryka mielona do smaku

Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać wrzącym rosołem, zagotować mieszając, potem wstawić do gorącego piekarnika na 20 min. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z ryżem i koncentratem pomidorowym, chwilę smażyć ciągle mieszając, doprawić, rozłożyć na półmisku. Polędwicę opłukać, zdjąć błonę i zbędny tłuszcz, pokrajać na kawałki o bokach 2 na 2 cm i grubości 0.5 cm, posypać pieprzem, pozostawić na godzinę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plastry razem ze słoniną i pomidorami. Pieczarki oczyścić, opłukać. Mięso nadziewać na szpadki na przemian ze słoniną, pomidorami, cebulą i pieczarkami, posypać przyprawami i mąką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Po usmażeniu ułożyć na ryżu, podawać z ogórkiem kwaszonym i surówkami.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 2405 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin