przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Wędzona pierś z kaczki w pomarańczach


Poziom: redni
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
2 mniejsze wędzone piersi z kaczki
100 ml Sunquicka Pomarańcza
25 ml oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
3 łyżki soku z cytryny Limmi
3 łyżki octu balsamicznego z Modeny Ponti
10 g szczypiorku
3 pomarańcze
50 g suszonych śliwek
1 cebula (czerwona)
75 g mrożonych czarnych lub/i czerwonych porzeczek
25 ml syropu z czarnej porzeczki
łyżka octu winnego czerwonego

Opis przygotowania:
Przygotuj sos zagotowując porzeczki i z syropem z czerwonej porzeczki i octem winnym. Pozostaw na lekkim ogniu, aż zgęstnieje. Posiekaj bardzo drobno czerwoną cebulę i szczypiorek. Obierz i wyfiletuj pomarańcze, przekrój na mniejsze cząstki. Zmieszaj je ze śliwkami, cebulką, szczypiorkiem oraz sokiem z cytryn Limmi. Piersi z kaczki zamarynuj w Sunquicku zmieszanym z oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pokrój je na cienkie plastry. Podawaj polane sosem porzeczkowym w towarzystwie pomarańczowej sałatki. Smacznego!
Przepis zosta dodany przez:  flypr
Przepis czytano ju 386 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin