przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Wieprzowe mini pulpeciki z miętą


Poziom: b. atwy
Porcji: 4 PORCJE
Gosw: 7
Ocena: 4.43
Skadniki:
- połowa dużej cebulki
- 500g mięsa wieprzowego z łopatki (lub w/g uznania inne)
- 1 łyżka suszonej mięty (polecam świeżą)
- 2 jajka
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie pozostałe składniki i pokrojoną cebule połączyć w jednym naczyniu i dokładnie wyrobić! Formować nieduże kuleczki lub jak kto woli małe kotleciki o średnicy 5 cm. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju (moja rada - po usmażeniu zlać olej i dodać na krótko trochę masła dla lepszego maślanego smaczku).
Podawać możemy z rożnymi sosami. Polecam sos majonezowy z dodatkiem cytryny i mięty lub tzatzyki - oczywiście własnej roboty!
Opis / Uwagi:
Osobiście polecam do mięs świeże zioła dla lepszego smaku i aromatu jak tez wyglądu! Danie świetnie sprawdza się również z grilla na działce a sposób podania może być różny, w bułce do ręki i bardziej elegancko (patrz na foto). Dodam że świetnie pasują tu rozmaite sałatki najlepiej z sezonowych warzyw z lekkimi aromatycznymi dipami! Smacznego!!!
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis zosta dodany przez:  jaceksz
Przepis czytano ju 3498 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 1)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)



Doda/a jaceksz
















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin