przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zdrowy smak natury: Przepis na Carpaccio z buraków z hummusem Well Well


Poziom: b. łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki dla 4 osób
1 granat
3-4 czerwone buraki
2 opakowania Hummusu klasycznego Well Well
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
pęczek natki pietruszki
garść rukoli
ziarna czarnuszki
ziarna słonecznika
tłuczony czarny pieprz

Opis przygotowania:
Przygotowanie
Buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy na cienkie talarki, które układamy na talerzu. Doprawiamy oliwą oraz octem balsamicznym, posypujemy tłuczonym pieprzem. Na buraki nakładamy łyżeczką porcje hummusu. Wszystko przybieramy natką pietruszki, rukolą, ziarnami granatu oraz czarnuszką i prażonym (na suchej patelni) słonecznikiem.

Wskazówka: Jeżeli mamy bardzo mało czasu, możemy ekspresowo przygotować carpaccio, kupując ugotowane buraki (zamykane termicznie)  wówczas efektowna potrawa powstanie już w 20 minut.

Gotowe! Wszystkiego Smacznego!
Well-well.eu
Opis / Uwagi:
Carpaccio z buraków smakuje doskonale, a do tego utrzymane jest w trendzie zdrowej kuchni. Szczególnym dodatkiem podkreślającym smak i nadającym charakteru całej potrawie jest hummus, który oprócz swojego niebanalnego smaku jest skarbnicą wartości odżywczych. Carpaccio jest świetną propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan.
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 2109 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin