przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Zupa z małżami

Poziom: redni
Czas: 30 min.
Gosw: 2
Ocena: 4.50
Skadniki:
40 dkg filetów z ryb morskich,
40 dkg małży w sosie własnym,
4 pomidory,
1 cebula,
1 szkl. śmietany kremówki,
2 łyżki masła,
1 łyżka posiekanej melisy,
szczypta szafranu lub kurkumy,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Filety umyć, pokroić w kostkę, zalać 3 szkl. wody, posolić i gotować 15 min. pod przykryciem. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki i oczyścić z pestek. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle i przełożyć do garnka. Dodać przecedzony wywar rybny, pomidory, szafran i małże. Gotować 5 min. Zupę doprawić śmietaną, pieprzem i melisą.
Region:  Kuchnia hiszpaska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano ju 5564 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin