przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Zupa z małżami

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
40 dkg filetów z ryb morskich,
40 dkg małży w sosie własnym,
4 pomidory,
1 cebula,
1 szkl. śmietany kremówki,
2 łyżki masła,
1 łyżka posiekanej melisy,
szczypta szafranu lub kurkumy,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Filety umyć, pokroić w kostkę, zalać 3 szkl. wody, posolić i gotować 15 min. pod przykryciem. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki i oczyścić z pestek. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle i przełożyć do garnka. Dodać przecedzony wywar rybny, pomidory, szafran i małże. Gotować 5 min. Zupę doprawić śmietaną, pieprzem i melisą.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5119 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin