przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Sałatka z topinambura

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Składniki:
750 g bulw topinambura,
sól,
8 - 10 łyżek oleju z orzeszków ziemnych,
4 - 6 łyżek łagodnego octu sól,
mielony pieprz,
1 łyżeczka musztardy.

Opis przygotowania:
Topinambury obrać i ugotować do miękkości (tak jak ziemniaki) w osolonej wodzie. Wodę odlać, a ziemniaki ostudzić i pokroić na plasterki.
Topinambura włożyć do miseczki i zalać marynatą. Całość dokładnie wymieszać. Podawać ze smażoną rybą.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 10198 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin