|
|||||||||||||
Zapomniałem hasła | ||||
Na co zwrócić uwagę przygotowując keks? Keks to popularne ciasto świąteczne, którego nie może zabraknąć w żadnym domu. Przygotowanie go nie należy do trudnych, jednak zastosowanie się do kilku wskazówek sprawi, że ciasto będzie doskonałe. Jest wiele czynników, które wpływają na smak ciasta, jego konsystencję, kolor i wygląd. Każdy miłośnik świątecznych wypieków pragnie przecież, by jego starania przyniosły zamierzony efekt. Odpowiednie składniki to klucz do udanego wypiekuChoć keks nie należy do bardzo skomplikowanych ciast, popełnienie kilku podstawowych błędów może doprowadzić do powstania zakalca. W uniknięciu tego pomoże wybranie najlepszej jakości składników. Jeśli w przepisie znajdują się czekolada lub bakalie, muszą one mieć wyborny smak same w sobie, inaczej zepsują efekt końcowy. Wszystkie składniki powinny mieć również temperaturę pokojową. Szczególnie masło lub margaryna, w przypadku których istnieje duże ryzyko zwarzenia się. Nie ma doskonałego ciasta bez sprawdzonego przepisuPrzygotowując keks można mieć pewność, że wypiek będzie udany. Sprawdzone, przeliczone proporcje to gwarancja sukcesu. Należy pamiętać, że tylko trzymanie się przepisu pozwoli uzyskać zamierzony efekt. Odrobina więcej mąki, nieco mniej masła lub margaryny lub nieodpowiednia mąka mogą zaprzepaścić włożony wysiłek. Dokładne proporcje składników podane są po to, by się ich trzymać co do grama lun mililitra. Wskazówki, dzięki którym keks zawsze będzie udanyMasło lub margaryna muszą być utarte do konsystencji puszystego kremu, wcześniej nie należy dodawać pozostałych składników.
Źródło: Artykuł partnera |
||||
strona główna | dodaj do ulubionych | ||||