|
|||||||||||||
Zapomniałem hasła | ||||
Francuskie smaki znad Sekwany Tym razem kolejny przystanek w podróży z Lidlem po kuchniach świata będzie miał miejsce we Francji. Wąskie paryskie uliczki, małe restauracje, dzielnice pełne artystów, słoneczne wzgórza, najlepsze winnice i wyśmienite potrawy. To niepowtarzalna okazja, aby skosztować wszystkich regionalnych specjałów jednej z najzdrowszych kuchni świata. Znane na całym świecie produkty będą dostępne w sklepach Lidl podczas Tygodnia Francuskiego. Odkrywanie kulinarnych zakątków Francji to lektura obowiązkowa - potrwa od 23 do 29 maja. Sery pleśniowe, musztardy, ślimaki, mięsa i subtelne słodkości to francuskie specjały w dobrej cenie i najlepszym wydaniu.
Skarby szefa kuchni Musztarda francuska doskonale pasuje do potraw mięsnych. Specjalny, łatwo rozpoznawalny smak jest flagowym składnikiem regionalnych dao kuchni francuskiej. Do nabycia w opakowaniu 200g, dostępna w dwóch wariantach: Dijon i z gorczycą. Ślimaki nadziewane są podawane zarówno podczas wytwornej kolacji, jak i popołudniowego lunchu. Cieszą się powodzeniem wśród koneserów wytrawnych potraw i znawców kulinariów. Ich walory zdrowotne są znane nie od dziś. W opakowaniu znajduje się 12 ślimaków winniczków. Uprzednio przyprawione, zamrożone czekają do nabycia w opakowaniu 89g. Ser z koziego mleka można dodać do sałatek, dao głównych oraz przekąsek. Dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka koziego ma 45% zawartości tłuszczu. Doskonale komponuje się również jako przystawka do francuskich czerwonych win. Dostępny w opakowaniu 120 g (2 x 60 g). Mięsne rarytasy to specjalność francuskiej gastronomii. Salami suszone z orzechami włoskimi na trwałe pozostawi swój smak w pamięci. Oryginalne, francuskie salami z kawałkami orzechów włoskich (10%) zostało suszone na powietrzu. Dzięki specjalnemu, tradycyjnemu sposobowi przyrządzania i przyprawiania, ma swój oryginalny smak i niepowtarzalny aromat. Produkt jest znakomity jako dodatek do kanapek, dao głównych i zakąsek. Można nabyć go w opakowaniu 250 g. Degustując smaki Francji, nie można pominąć szynki bajońskiej. Oryginalna, francuska szynka jest wytwarzana według starej wielowiekowej receptury. Podczas dziewięciomiesięcznego okresu dojrzewania, szynka nabiera niepowtarzalnego smaku i bogactwa aromatu. Z pewnością zyska uznanie podczas wspólnego, rodzinnego posiłku. Dostępna w opakowaniu 100g.
Podano danie główne Spód tarty został przygotowany z cienkiego ciasta drożdżowego. Na wierzchu potrawy znajdują się: smakowity boczek i cebula. Do wyboru mamy także drugą, z pokrojonymi jabłkami i lekką nutą cynamonu. Produkt można nabyć w opakowaniach 260 g i 300 g.
3 kolory: przekąski Croissanty z pewnością zaspokoją pierwszy głód i pozwolą cieszyć się wybornym smakiem w oczekiwaniu na główny posiłek. W opakowaniu 320 g znajdują się dwa świeże, wypełnione kremowym sosem Mornay i szynką rogaliki. Ptysie pozwolą delektować się subtelnym smakiem wyśmienitego kremu, zamkniętego w delikatnym cieście. Ptysie zostały polane wyborną czekoladą. W opakowaniu 180 g znajdują się dwie sztuki łakoci. Biały nugat został przygotowany według tradycyjnej receptury z Montelimar - stolicy najlepszego nugatu. Nadziewany całymi migdałami. Produkt nie zawiera sztucznych dodatków i środków konserwujących. Do nabycia opakowanie 250 g. Bretońskie ciasteczka maślane to kolejny z regionalnych akcentów Francji. Te kruche ciasteczka są wypiekane z delikatnego ciasta według oryginalnej bretońskiej receptury. W opakowaniu 250 g znajdują się 2 pudełka ciastek. Źródło: Lidl |
||||
strona główna | dodaj do ulubionych | ||||