|
|||||||||||||
Zapomniałem hasła | ||||
Przystanek Azja - u źródeł kuchni Orientu Witamy w egzotycznej Azji, kolejnym etapie kulinarnej podróży Lidla. Przed nami niepowtarzalne smaki, z których słyną Chiny, Japonia, Indie i Tajlandia. Razem z Lidlem zwiedzimy Wielki Mur Chiński, koryto rzeki Jangcy, japońskie pałace i ogrody na wodzie, rozległe pola ryżowe w Indiach oraz zatłoczone tajskie uliczki. Skarby azjatyckiej sztuki kulinarnej będą do nabycia w Lidlu podczas Tygodnia Azjatyckiego, który rozpocznie się już 16 maja. Dania, które podbiły świat, teraz zawojują Twoją kuchnię. Przekąski i desery
Chipsy będą zarówno dobre na początek wielkiej uczty, jak i przekąskę pomiędzy posiłkami.
Dostępne są w czterech smakach:
Liczi można skosztować jako deser oraz jako dodatek do dao. Jest delikatnie słodzone i pozbawione pestek. Ten egzotyczny owoc jest bogatym źródłem witaminy C. Produkt jest dostępny w opakowaniu 567 g.
Znane nie tylko w Azji
Makaron jajeczny do dań z woka to ekstracieńkie wstążeczki z makaronu z pszenicy durum. Doskonale nadają się do przygotowywania azjatyckich dao z woka oraz tradycyjnych potraw z makaronem. Makaron można również stosować jako dodatek do zup. Już po 3 minutach gotowania produkt jest gotowy do spożycia. Do nabycia w opakowaniu 250 g.
Sałatki azjatyckie ubarwią zawartość każdego talerza. Sałatki są dostępne w opakowaniach 330 g. Do wyboru dwa rodzaje sałatek:
O zaletach olejów azjatyckich wie każdy miłośnik orientalnej kuchni. Oleje doskonale nadają się jako dodatek do sałatek, sosów, dipów oraz do dao smażonych. Możemy wybrać jeden z trzech produktów:
Pokrojone w plastry pędy bambusa podkreślą niepowtarzalny smak chińskich dań. Są chrupkie, maja lekko gorzkawy i delikatny smak. Pędy doskonale smakują jako dodatek do sałatek, dań mięsnych i wegetariańskich oraz zup. Możemy je nabyć w opakowaniu 330 g.
Wszystkie smaki Orientu
Źródło: Lidl |
||||
strona główna | dodaj do ulubionych | ||||