przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chuletas de Puerco z grilla

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 8 wieprzowych kotletów (duże z kością i polędwiczką - grube na 2.5 cm)
- 1 l słój pomidorów
- 1 szkl. poszatkowanej papryki jalapeno bez pestek - może być ew. inna ostra papryczka
- 2 średnie drobno posiekane cebule
- 6 ząbków zgniecionego czosnku
- 3 łyżeczki suszonego oregano
- 0.5 szkl. mąki
- 2 łyżki stołowe oliwy
- 1 łyżka stołowa masła
- sól i pieprz do smaku (pieprz zawsze! świeżo mielony)

Opis przygotowania:
Kotletów nie rozbijać - oprószyć solą, pieprzem, mąką i zrumienić na złoty kolor na patelni na oleju zmieszanym z masłem. Pomidory wyjąć z zalewy pokrajać w plastry (bez skórki). Zrumienione kotlety położyć na folii aluminiowej i posypać posiekaną cebulą, czosnkiem i papryką, obłożyć wszystko pomidorami i oprószyć oregano. Szczelnie zawinąć i grillować 30 min. na gorącym węglu przekładając po 15 min. na drugą stronę.
Dobrze smakuje do tego tequila z solą i limonką.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 9613 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin