| Chuletas de Puerco z grilla | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 5.00
- 8 wieprzowych kotletów (duże z kością i polędwiczką - grube na 2.5 cm)
 - 1 l słój pomidorów
 - 1 szkl. poszatkowanej papryki jalapeno bez pestek - może być ew. inna ostra papryczka
 - 2 średnie drobno posiekane cebule
 - 6 ząbków zgniecionego czosnku
 - 3 łyżeczki suszonego oregano
 - 0.5 szkl. mąki
 - 2 łyżki stołowe oliwy
 - 1 łyżka stołowa masła
 - sól i pieprz do smaku (pieprz zawsze! świeżo mielony)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kotletów nie rozbijać - oprószyć solą, pieprzem, mąką i zrumienić na złoty kolor na patelni na oleju zmieszanym z masłem. Pomidory wyjąć z zalewy pokrajać w plastry (bez skórki). Zrumienione kotlety położyć na folii aluminiowej i posypać posiekaną cebulą, czosnkiem i papryką, obłożyć wszystko pomidorami i oprószyć oregano. Szczelnie zawinąć i grillować 30 min. na gorącym węglu przekładając po 15 min. na drugą stronę.
 Dobrze smakuje do tego tequila z solą i limonką.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia meksykańska | 
| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 10484 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |