Chuletas de Puerco z grilla |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 8 wieprzowych kotletów (duże z kością i polędwiczką - grube na 2.5 cm)
- 1 l słój pomidorów
- 1 szkl. poszatkowanej papryki jalapeno bez pestek - może być ew. inna ostra papryczka
- 2 średnie drobno posiekane cebule
- 6 ząbków zgniecionego czosnku
- 3 łyżeczki suszonego oregano
- 0.5 szkl. mąki
- 2 łyżki stołowe oliwy
- 1 łyżka stołowa masła
- sól i pieprz do smaku (pieprz zawsze! świeżo mielony)
|
Opis przygotowania: Kotletów nie rozbijać - oprószyć solą, pieprzem, mąką i zrumienić na złoty kolor na patelni na oleju zmieszanym z masłem. Pomidory wyjąć z zalewy pokrajać w plastry (bez skórki). Zrumienione kotlety położyć na folii aluminiowej i posypać posiekaną cebulą, czosnkiem i papryką, obłożyć wszystko pomidorami i oprószyć oregano. Szczelnie zawinąć i grillować 30 min. na gorącym węglu przekładając po 15 min. na drugą stronę.
Dobrze smakuje do tego tequila z solą i limonką. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 9613 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |