przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ryż Parboiled marki Britta z bananami


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
25 dag ryżu parboiled marki Britta
łyżeczka masła klarowanego
4 dojrzałe banany
500 ml mleka kokosowego
1/2 torebki cukru waniliowego
liście mięty lub cynamon

Opis przygotowania:
Ugotować ryż Parboiled marki Britta. Wypłukany i dobrze odsączony ryż wrzucić do rondla wraz z masłem. Podgrzewać mieszając do momentu, aż ryż stanie się szklisty. Mleko kokosowe z cukrem waniliowym doprowadzić do wrzenia i zalać nim ryż. Na maleńkim ogniu gotować do miękkości. Dojrzałe banany obrać ze skórki, pokroić na grube plastry. Obsmażyć na pozostałym maśle z obu stron i dodać do ryżu, delikatnie mieszać całość. Deser podawać w pucharkach z dodatkiem mięty lub cynamonu.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 48 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin