Ryż Parboiled marki Britta z bananami |
|
 Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 25 dag ryżu parboiled marki Britta
łyżeczka masła klarowanego
4 dojrzałe banany
500 ml mleka kokosowego
1/2 torebki cukru waniliowego
liście mięty lub cynamon
|
Opis przygotowania: Ugotować ryż Parboiled marki Britta. Wypłukany i dobrze odsączony ryż wrzucić do rondla wraz z masłem. Podgrzewać mieszając do momentu, aż ryż stanie się szklisty. Mleko kokosowe z cukrem waniliowym doprowadzić do wrzenia i zalać nim ryż. Na maleńkim ogniu gotować do miękkości. Dojrzałe banany obrać ze skórki, pokroić na grube plastry. Obsmażyć na pozostałym maśle z obu stron i dodać do ryżu, delikatnie mieszać całość. Deser podawać w pucharkach z dodatkiem mięty lub cynamonu. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 6070 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |