przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka grecka III

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.25
Składniki:
Ogórek "szklarniany",
2 - 3 pomidory,
cebula,
papryka czerwona lub żółta,
opakowanie sera feta,
oliwki marynowane zielone lub czarne,
6 łyżek oliwy,
2 łyżki octu winnego,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Ogórek umyć, nie obierać, pokroić w kostkę. Umyte, osuszone i również nie obrane pomidory pokroić w ósemki. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, pociąć w paski. Ser pokroić w kostkę. Ocet utrzeć z solą i pieprzem - dodać oliwę, wymieszać. Warzywa ułożyć w salaterce, posypać oliwkami i serem. Zalać sosem i wymieszać tuż przed podaniem.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 7780 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin