|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka grecka IV |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: 5 dużych pomidorów,
1 ogórek,
200 g sera feta,
20 oliwek,
1 czerwona cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy,
1 łyżka octu winnego,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Pomidory pokroić w ósemki, obrany ogórek i ser w grubą kostkę, cebulę w talarki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Do oliwy dodać ocet, sól, pieprz i posiekany czosnek. Dokładnie wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę. Odstawić w chłodne miejsce, żeby nabrała smaku. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 7483 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|