|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cordon bleu II |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 4 sznycle cielęce,
4 małe plastry szynki,
2 małe serki topione,
3 łyżki mąki,
6 łyżek tartej bułki,
jajko,
cytryny,
2 łyżki oliwy,
łyżka masła,
łyżeczka słodkiej mielonej papryki,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Sznycle opłukać, osuszyć, dobrze rozbić, oprószyć pieprzem. Na połówce każdego sznycla rozsmarować pół serka topionego i położyć plaster szynki. Sznycle złożyć i spiąć drewnianymi wykałaczkami. Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i papryką. Jajko rozmącić. Sznycle obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Panierkę lekko docisnąć dłonią. Oliwę i masło rozgrzać na patelni. Sznycle smażyć na mocnym ogniu po 1 - 2 min. z każdej strony, następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć po 2 min. Cytrynę sparzyć i pokroić w ćwiartki. Kotlety zdjąć z patelni, usunąć wykałaczki. Przed podaniem przybrać ćwiartkami cytryny. |
|
Region: Kuchnia francuska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7422 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|