przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Cordon bleu z brokułami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 kotlety cielęce (po ok. 200 g i grubości ok. 2cm),
4 plastry ementalera,
4 plastry gotowanej szynki,
sól,
pieprz,
2 jaja,
2 łyżki maki,
4 łyżki bułki tartej,
2 łyżki oleju,
2 łyżki masła,
500 g brokułów,
rzeżucha do przybrania.

Opis przygotowania:
Kotlety umyć i dokładnie osuszyć. Następnie za pomocą ostrego noża każdy kotlet naciąć tak, aby powstała kieszonka. Do każdego kotleta włożyć po 1 plastrze sera i szynki, kieszonki spiąć wykałaczkami. Kotlety natrzeć solą i pieprzem. Jaja rozkłucić. Mięso obtoczyć w mace, następnie zanurzyć w jaju i obtoczyć w bułce tartej. Panierkę docisnąć. Olej i masło rozgrzać na dużej patelni. Na tłuszczu smażyć kotlety na złocistobrazowo, po 7 min. z każdej strony. Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki, następnie blanszować ok. 5 min. w osolonej wodzie, osączyć.
Cordon bleu podawać z brokułami, każdą porcję przybrać rzeżuchą.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8923 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin