|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cordon bleu z brokułami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 4 kotlety cielęce (po ok. 200 g i grubości ok. 2cm),
4 plastry ementalera,
4 plastry gotowanej szynki,
sól,
pieprz,
2 jaja,
2 łyżki maki,
4 łyżki bułki tartej,
2 łyżki oleju,
2 łyżki masła,
500 g brokułów,
rzeżucha do przybrania.
|
Opis przygotowania: Kotlety umyć i dokładnie osuszyć. Następnie za pomocą ostrego noża każdy kotlet naciąć tak, aby powstała kieszonka. Do każdego kotleta włożyć po 1 plastrze sera i szynki, kieszonki spiąć wykałaczkami. Kotlety natrzeć solą i pieprzem. Jaja rozkłucić. Mięso obtoczyć w mace, następnie zanurzyć w jaju i obtoczyć w bułce tartej. Panierkę docisnąć. Olej i masło rozgrzać na dużej patelni. Na tłuszczu smażyć kotlety na złocistobrazowo, po 7 min. z każdej strony. Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki, następnie blanszować ok. 5 min. w osolonej wodzie, osączyć.
Cordon bleu podawać z brokułami, każdą porcję przybrać rzeżuchą. |
|
Region: Kuchnia francuska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 8923 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|