|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos cebulowy a la soubise |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 25 dkg cebuli,
1 łyżka masła,
1 łyżka mąki,
1 szkl. rosołu,
2 żółtka,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Cebulę obrać, opłukać, pokrajać i lekko poddusić z dodatkiem masła. Oprószyć przesianą mąką, wymieszać, dusić jeszcze chwilę, zalać rosołem, osolić, ugotować do miękkości. Ugotowany sos przetrzeć przez sito lub zmiksować, zaciągnąć żółtkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do mięs gotowanych i kotletów baranich. Zamiast żółtek można wykorzystać śmietankę. |
|
Region: Kuchnia francuska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 8210 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|