|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gołąb po francusku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 4 gołębie
- puszka małż
- 20 dkg szynki wędzonej
- białe wytrawne wino
- sól
- pieprz i gałka muszkatołowa
|
Opis przygotowania: Sprawione gołębie umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie napełnić wnętrze tuszek małżami, związać stogi, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając winem, potem wytworzonym sosem, doprawi ładować z ryżem, szparagami lub z sałatą zieloną. |
|
Region: Kuchnia francuska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 10186 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|