Duszone grzyby z kaszkawał | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: 0.5 kg grzybów, 
1 szkl. roztopionego masła, 
0.5 pęczka świeżego koperku, 
1 łyżeczka mielonego pieprzu, 
150 g startego sera kaszkawał (można go zastąpić serem żółtym), 
sól.
 
  | 
	Opis przygotowania: Pokroić grzyby w kawałeczki, lekko posolić i dusić w maśle. Co kilka minut dolewać trochę wody. Gdy grzyby zmiękną, zdejąć je z ognia i dodać posiekany koperek oraz pieprz mielony. Nakłożyć grzyby do czterech talerzy i posypać startym serem. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	 | 
		| Przepis czytano już 8864 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |