Polędwica wieprzowa na skara |
|
Poziom: łatwy Głosów: 7 Ocena: 4.43 Składniki: - 1.25 kg polędwicy wieprzowej
- 0.5 szkl. roztopionego masła
- podwójna garść grzybów świeżych lub w occie
- 2 cebule
- 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka czubricy
- 0.5 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- sól
|
Opis przygotowania: Oczyścić mięso, pokroić na plastry i utłuc mokrym drewnianym młoteczkiem tak, aby miały grubość ok. 1.5 cm. W garnku dusić grzyby na tłuszczu wraz z posiekaną cebulą. Gdy grzyby zmiękną dodać zmielone orzechy, posiekaną pietruszkę, czubrycę, pieprz i sól do smaku. Tak przyrządzoną mieszankę ułożyć na z jednej strony każdego kawałka mięsa. Plastry mięsa zawinąć i spiąć z obu stron wykałaczkami. Posmarować polędwicę olejem i piec na grill'u (skarze), powoli obracając. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 21372 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |