przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Polędwica wieprzowa na skara

Poziom: łatwy
Głosów: 7
Ocena: 4.43
Składniki:
- 1.25 kg polędwicy wieprzowej
- 0.5 szkl. roztopionego masła
- podwójna garść grzybów świeżych lub w occie
- 2 cebule
- 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka czubricy
- 0.5 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- sól

Opis przygotowania:
Oczyścić mięso, pokroić na plastry i utłuc mokrym drewnianym młoteczkiem tak, aby miały grubość ok. 1.5 cm. W garnku dusić grzyby na tłuszczu wraz z posiekaną cebulą. Gdy grzyby zmiękną dodać zmielone orzechy, posiekaną pietruszkę, czubrycę, pieprz i sól do smaku. Tak przyrządzoną mieszankę ułożyć na z jednej strony każdego kawałka mięsa. Plastry mięsa zawinąć i spiąć z obu stron wykałaczkami. Posmarować polędwicę olejem i piec na grill'u (skarze), powoli obracając.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 21372 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin