| Bługarskie herbatniki | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 3Ocena: 4.67
- 250 g masła
 - 250 g cukru
 - 4 żółtka
 - wanilia
 - ok. 0.5 kg mąki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Utrzeć masło z cukrem. Następnie dodać kolejno żółtka oraz wanilię. Do masy dodać mąkę i zagnieść ciasto (ciasto powinno mieć miękką konsystencję). Ciasto rozwałkować w blaty grubości ok. 0.5 cm i wyciąć z niego herbatniki dowolnych kształtów. Ciastka piec na blaszce posmarowanej masłem w lekko nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9750 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |