przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik z rosą

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Składniki:
Masa serowa:
- 1 kg białego sera
- 0.5 szkl. oleju
- 1 szkl cukru
- 1 budyń śmietankowy
- 1 olejek pomarańczowy
- 3 szkl. mleka

Pianka z białek:
- 3 białka z jajek
- 1 szkl. cukru

Ciasto:
- 30 dkg mąki
- 10 dkg cukru
- 3 żółtka
- 1 łyżka smalcu
- 10 dkg margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Opis przygotowania:
Masa serowa: ser zemleć z cukrem przez maszynkę i potem wszystko razem zmiksować.
Ciasto: wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce - wylewamy masę serową i pieczemy w temp. 220°C przez 45 min. Ubijamy pianę z białek dodając 1 szkl. cukru. Wykładamy ją na upieczony sernik i zapiekamy jeszcze 15 min.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5709 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin