|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Karp w galarecie z rodzynkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - karp
- 2 cebule
- 3 marchewki
- 10 kostek cukru
- sól
- pieprz
- rodzynki
- migdały
|
Opis przygotowania: Sprawić karpia i pokrajać na kawałki. Głowę, kręgosłup, ogon i płetwy użyć na wywar wraz z cebulką i marchewką. Ugotowany wywar przecedzić i włożyć do niego pokrajane kawałki karpia oraz głowę. Gotować powoli 30 min. Dodać migdały, rodzynki, pokrajaną ugotowaną marchewkę i przetartą cebulę oraz cukier; dalej gotować 30 min. Wyjąć na półmisek kawałki ryby i głowę. Oblać zastygającym sosem. |
|
Region: Kuchnia żydowska | |
Przepis czytano już 8177 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|