przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karp w galarecie z rodzynkami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- karp
- 2 cebule
- 3 marchewki
- 10 kostek cukru
- sól
- pieprz
- rodzynki
- migdały

Opis przygotowania:
Sprawić karpia i pokrajać na kawałki. Głowę, kręgosłup, ogon i płetwy użyć na wywar wraz z cebulką i marchewką. Ugotowany wywar przecedzić i włożyć do niego pokrajane kawałki karpia oraz głowę. Gotować powoli 30 min. Dodać migdały, rodzynki, pokrajaną ugotowaną marchewkę i przetartą cebulę oraz cukier; dalej gotować 30 min. Wyjąć na półmisek kawałki ryby i głowę. Oblać zastygającym sosem.
Region:  Kuchnia żydowska
Przepis czytano już 8244 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin