|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryż z truskawkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 60 dag truskawek
- 25 dag ryżu
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka mleka
- 2 dag masła lub margaryny
- 20 dag cukru
- cukier waniliowy
- 1 szklanka śmietany
- tłuszcz do formy
|
Opis przygotowania: Truskawki przebrać, umyć i usunąć szypułki. Zagotować wodę z masłem lub margaryną, wsypać umyty ryż, a gdy prawie wchłonie wodę, dodać mleko i połowę cukru. Postawić na płytce azbestowej, na wolnym ogniu i dogotować. Naczynie do gotowanie wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim ryż, wyrównać i nakładać kilka warstw truskawek, wciskając lekko pierwszą warstwę w ryż. Zapiec potrawę, wyłożyć na półmisek i polać ubitą śmietaną z cukrem i cukrem waniliowym. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 5595 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|