przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryż z truskawkami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 60 dag truskawek
- 25 dag ryżu
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka mleka
- 2 dag masła lub margaryny
- 20 dag cukru
- cukier waniliowy
- 1 szklanka śmietany
- tłuszcz do formy

Opis przygotowania:
Truskawki przebrać, umyć i usunąć szypułki. Zagotować wodę z masłem lub margaryną, wsypać umyty ryż, a gdy prawie wchłonie wodę, dodać mleko i połowę cukru. Postawić na płytce azbestowej, na wolnym ogniu i dogotować. Naczynie do gotowanie wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim ryż, wyrównać i nakładać kilka warstw truskawek, wciskając lekko pierwszą warstwę w ryż. Zapiec potrawę, wyłożyć na półmisek i polać ubitą śmietaną z cukrem i cukrem waniliowym.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 5595 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin