|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sorbet cytrynowy |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 0.5 szkl. soku ze świeżych cytryn
- 0.25 szkl. soku ze świeżych limet
- 0.5 szkl. cukru
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 szklanka szampana
- 1 cytryna
|
Opis przygotowania: Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody. Gdy spęcznieje, wlać 1 szkl. gorącej wody, dodać cukier i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż żelatyna i cukier się rozpuszczą. Ostudzić, połączyć z sokami owocowymi i szampanem, zamieszać, przelać do naczynia, w którym się będzie zamrażać, i wstawić do zamrażalnika na 3 h. Po wyjęciu ubić masę mikserem i ponownie zamrażać 2 h. Sorbet przed podaniem pozostawić na 15 min. w temp. pokojowej. Podawać w pucharkach, przybrany plasterkami cytryny. |
|
|
Przepis czytano już 4574 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|