|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Maślaki z kalafiorem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 średniej wielkości kalafior
- 10 - 15 maślaków
- 0.5 bochenka czarnego chleba (litewski żytni 450 g)
- 1 szkl. mleka
- 8 jaj
- 100 g żółtego sera
- sól
- czarny mielony pieprz
Do upiększenia:
- 5 maślaków
- 5 kawałeczków kalafiora
- nać pietruszki
- masło do posmarowania formy do pieczenia
|
Opis przygotowania: Chleb pomoczyć w mleku i zemleć w maszynce do mielenia mięsa, wymieszać z 2 ubitymi jajkami i złożyć do posmarowanej formy, wyrównać powierzchnię. Maślaki ugotować w posolonej wodzie razem z pokrajanym w duże kostki kalafiorem. Zostawić maślaki do upiększenia, a resztę zmielić lub drobno skroić, posolić, przyprawić pieprzem i wyłożyć do formy na chleb. Na górę warstwa kalafiorów w kawałeczkach. Ubić 6 jaj, wymieszać z potarkowanym serem i zalać kalafiory. Górę upiększyć i piec w piekarniku w temp. 200°C. Gotową potrawę upiększyć natką pietruszki. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 7140 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|